mandag 5. august 2013

Bærtid =produksjon

Vi kjøpte en kasse med jordbær og fylte opp fryseren med glass med rørt jordbær. I år har vi kjøpt en del små glass. Ikke alltid man spiser så mye og da er det like praktisk med mange små glass:-) 
 
Og så nytt for året - ripsgelé og kirsebærgelé. Ikke prøvd å lage dette før, men ble da ganske bra. Restene av ripsen og jordbær ble til blandingsaft eller sirup (!?)



Kirsebærgele har vi ikke prøvd å lage før, vi hadde ikke så mye kirsebær, så det ble bare to små glass. Kokte opp bærene med litt vann og sukker. Etter at vi hadde silt dette, blandet vi i noen ts med gelatinpulver.
 

Brage hjalp til med å ta ut steinene ut av kirsebærene med den nye steinfjerneren!
Ripsgelè har vi heller ikke prøvd å lage før, men både smak og konsistens ble tålelig bra :-)
 
-Vi la rips og litt vann i kjele og kokte ganske langsomt opp
-silte safta gjennom et klede i et dørslag
-Tilsatte sukker, ca 800 gr pr liter saft og kokte opp og rørte til alt var oppløst
(-jeg juksa med å tilsette både litt fruktpektin og gelatinpulver)
Og vips så var det fin ripsgelè :-)  Det skal visst smake godt til vilt, tilsette i sauser og ikke minst på ost!
 
Thomas hjalp til han også (!) Silte blandingssafta.
 
Sånn! Det ble ikke så mye saft. Men har jo lagd noen porsjoner med geitramssaft i år også - gutta i huset er veldig glad i den rosa safta :-)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar